YouTube vásárol – Pont a Twitch-be, pont a Twitch-be

twitch02

Érdekes hírek érkeznek az éterben. A Google úgy nézz ki újra vásárol, most a Twitch.Tv szemelte ki, vajon a Youtube vásárol?

Ez a felvásárlások éve. Miután a Facebook megvette az Oculus Riftet, most a Google kezd újra vásárlásba. A cégnek különben is megvan az a szokása, hogy amiben lát fantáziát azt megvásárolja, vagy beolvassza egy már működő projektébe. Vajon kacsa a hír? Vagy szerintetek van mögötte igazság?

Mi is történt mostanában, mivel a Youtube “értékrendje” megváltozott az elmúlt 5 évben, és már nem a megtekintés száma, hanem a megtekintés ideje (perc) a fontos a listázásban. Így a Gamer csatornák robbanásszerű népszerűségre tettek szert. Mivel egy videoklip 3 perc, és hiába nézik meg egymilliószor, ha egy Gamer játékközvetítése 20-60 perc is lehet, és azt is bizony végignézik. Így a Geekek elfoglalták a Youtube-ot! Harrrrr Bizony-bizony, ezután a számok sem hazudtolták meg magukat, és rengeteg pénzt lehetett keresni a Youtube reklámjaival, és akkor még nem beszéltünk az általában nagyobb csatornáknál kialakuló póló, bögre miegymás árusításán.

youtube

Emiatt történt az, hogy a Youtube komoly szankciókat vezetett be, miután a fejlesztők és a kiadók bombázni kezdték a jogi rágalmakkal, hogy a milliókért fejlesztett játékkal egy kis srác keres milliókat, aki csak 49,99$ vette azt. No de mindegy, ez nem tetszett sokaknak, és a reklám alapú Gamer megélhetést, gyakorlatilag lehetetlené tették a YouTube felületén. Szerintem még emlékeztek.

Na de bizony ott van nekünk a Twitch.TV, ami hasonlóan jó partneri rendszerrel működik, és konkrétan a játékok közvetítésére tervezték a programot. Így hát szerintem mindenkinek egyértelmű, miért is lehet igaz ez a hír, és miért kell megszabadulnia, vagy elfoglalni az így kialakult legnagyobb konkurensét a YouTube.

youtubetrap

Egy a tűzhöz közel lévő forrás szerint a Google tulajdonában lévő videóóriás, a YouTube már meg is egyezett a Twitch-csel, és egymilliárd dollárért megveszi a stream-szolgáltatást. Az illető szerint az üzletet hamarosan nyilvánosságra is hozzák a cégek, de egyelőre sem a YouTube, sem pedig a Twitch nem kommentálta a hírt. A The Wall Street Journal szerint a két óriás valóban igyekszik megegyezni egymással, de “a megbeszélés még nagyon korai stádiumban van és az üzlet még nem köttetett meg”.

youtube gamer

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply