Titanfall: Új fegyverrel a csalók ellen!

Titanfall- a hackerek ellen

Nem egy technikai szenzáció, illetve nem is egy teljesen új rendszer, de mindenképpen kreatív, és eddig nem gyakran látott módszert használ a Titanfall a nem kívánt játékosok ellen!

Még év elején (március 25.-én) tették közzé legújabb eljárásukat a csalókkal szemben a Titanfall fejlesztői, mely sok szemszögből újdonság lehet a játékosok számára.

Ennek pedig az az oka, hogy a megszokott rendszerekkel szemben (mint például a Valve VAC-ja) a csalókat nem elzárják a játéktól –hogy aztán újravegye azt-, hanem hagyják, hogy a „társaival” játsszon együtt! Ezt úgy kell érteni, hogy ha a játék által használt védelmek egyike (GameBlocks, FairFight) nem a játékba illő elemet talál a számítógépünkön, akkor nem konkrétan a játékból kapunk kitiltást, hanem „csak” azoktól a játékosoktól zár el bennünket a rendszer, akik normálisan, csalás nélkül játszanak. Így kizárva is tudunk óriási robotok bőrébe bújni, meg miegymást csinálni, de csak azoknak a társaságában, akik ugyan úgy jártak, mint mi (azaz csalók harcolnak a csalók ellen). A fejlesztők arra is gondoltak, hogy mi a helyzet akkor, ha netán egy olyan barátunkkal szeretnénk játszani, aki sajnos a csalók névsora között szerepel. Ekkor, ha Őt hívjuk meg egy játékba ránk is csalóként tekintenek, így mi is csak a „kitiltottak” szerverein tudunk játszani, vagy csak velük (és barátunkkal) lehetséges a játék indítása. Amint meguntuk a valószínűleg számunkra elég egyoldalúnak ígérkező harcot (vagy talán végigjátszottuk, de személy szerint nem hiszem, hogy bárki is ekkora türelemmel rendelkezne), és kilépünk belőle, máris visszatérünk normális, tisztességes játékos állapotunkba, így nyugodtan játszhatunk tovább a „tiszta” szervereken. Nem meglepő, hogy ezt a módszert örömmel fogadták a játékosok, és csak igen kevés (szinte elhanyagolható) azoknak a száma, akik nemtetszésüknek adtak hangot ezzel az újfajta fellépéssel szemben!

Mindenképpen okos, és megfontolt döntés volt a Titanfall részéről ez az ötlet, amit csak példaként tudunk mutatni az összes multi-orientált franchise fejlesztőinek (gondolok itt a CoD szériára, és a többire)!

Ti mit gondoltok az effajta újításokról? Mi lenne szerintetek a legjobb módszer a csalókkal szemben?

 

Szerző: Vé

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply