The Stomping Land – Kezdődik az Early Access betegség

The Stomping Land alsdnaslkdn

Manapság rengeteg Early Access játék jelenik meg, a Steam rendszerének keretein belül, de azon kívül is. Tényleg nagyon sok. The Stomping Land is ez időtájt jelent meg.

Sajnos én is féltem egy olyan betegségtől, ami lehet, hogy immáron el is érkezett hozzánk. Azok a bizonyos úttörő Early Access játékok után, mindenki szemében dollár jelek lettek. És a könnyen szerezhető Kickstarteres pénzek után, tömeggyártásra hasonlatos gyorsasággal ömlöttek ránk az újabbnál újabb korai stádiumban elérhető játékok. Egyértelmű, hogy a közönség szereti ezeket, hiszen nem hosszú éveket kell várni arra, hogy a játék kipróbálható legyen. Hiszen kevés pénz ráfordítással, már nagyon korán kipróbálhatjuk őket!

Viszont egy ilyen játéknál, mi a pénzünkért nem csak a játék mihamarabb kipróbálási jogát kapjuk meg. Hanem “bizalmat” is vásárolunk, ugyanis hiszünk abban, hogy a fejlesztők kemény munkával tovább fejlesztik a játékot, ahogy a terveikben le van írva. Hiszen általában valami tervet ígérnek nekünk, milyen jó játékot is fejlesztenének, ha lenne rá pénzük. Ezért adjuk nekik, azt amire szükségük van.

stomping land02

Sajnos a The Stomping Land című játék mutatja annak a betegségnek az első jeleit, amitől én személy szerint nagyon féltem. Méghozzá azt, hogy kihasználtak minket, vagy ha nem is ilyen durván fogalmazunk, akkor a fejlesztők olyat ígértek amit nem fognak tudni betartani. A pech ebben csak az, hogy a pénzünk már náluk van, amikor kiderül, hogy mégsem lesz ez olyan jó, mint ahogy esetleg ők is remélték.

A The Stomping Land igazán erősen indult, hiszen 20.000$ szerettek volna, de 114.000$-nál állt meg a kampányuk. (Tehát így is többet kaptak, mint ami nekik kellett volna a szuper játékhoz.) Ezek után a játék meg is jelent rendje módja szerint a Steam rendszerében, Early Access elérhetőségben. Alig egy héttel később jött az első hatalmas frissítés, azóta viszont semmi. Sajnos tényleg semmi.

Május 30-án még megjelent egy poszt a The Stomping Land Kickstarter oldalán, amiben a fejlesztők tanácsokat kérnek a játékkal kapcsolatban. Biztos sokat kaptak, ha azóta is a tanácsok rendszerezésével vannak elfoglalva. Ugyanis a projekt azóta sehova nem haladt. Ugyan ekkor kaptuk az utolsó posztot is a játék FB oldalán, azóta viszont semmi. Egy két rövid üzenet Twitter csatornán, aminek se füle se farka. De a Twitter üzenetek is megálltak, Június 20 óta. Azóta síri csend.

stomping land03

Azt talán el lehet mondani, hogy a közösségi média felületek azért hallgatnak, mert a Supercrit LLC mostanában vesztette el a PR menedzserét, úgyhogy a közösségi oldalak valószínűleg ezért nem frissülnek.

De ez még mindig nem magyarázza azt meg, hogy azóta sem érkezett egyetlen egy frissítés sem a játékhoz! A vásárlók elkezdtek lázongani, és  a Steam rendszerből való levetetést, és a pénzük visszakapását követelik. A játék támogatói jogosan dühösek és aggódnak, hogy őket bizony átverték, nemrégiben egy Change.org petíció is indult, amit bizony már 1900-an aláírtak.

Szerintetek, sok ilyen cím van, ami csak a pénzért indult el, gyors ütemi Early Access címek, amelyek csak minket használnak ki? Vagy elképzelhető, hogy véletlenek sorozata sodorta ide a Supercrit LLC-t?

Pedig volt potenciál egy ilyen jó kis dinós játékban, de az tényleg vicc, hogy megveszed, belépsz és 20 perc múlva már nem tudsz nagyon tovább fejlődni. Kéne az a sok elmaradt frissítés.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply