Steam – Streamelj otthon a készülékeiden

stream

A Valve bejelentette, hogy a stream-szolgáltatása kilépett a bétából, végre kihasználhatjuk az otthoni készülékeinket, ha van egy erőművünk.

A Steam folyamatosan fejlődik, hiszen a Valve-nek jó a szimata van a jó fajta fejlesztési tervekhez. Igazából lassan él az a fajta közmondás, amilyenhez hasonló már él a YouTube-al kapcsolatban, csak a Steamnél más az értelme. Amilyen funkció nincs Steam-en, az nem is létezik!

A sok fejlődésnek meg is van az értelme, vagy hogy úgy mondjam muszájból csinálják. Mert rengetegen használják a rendszert és ehhez kellenek a kényelmi funkciók. Hiszen azt tudjátok, hogy idén eddig 5x annyi játék jelent meg Steam-en, mint tavaly összesen? Ennek a jó vagy a rossz oldalát mindenki maga tudja mérlegelni. De a kis játékok az Indie fejlesztők, tényleg csak igen megdobja a számokat, ami szerintem nem rossz dolog, ha ez átmegy játék-spamelésbe, és minden játék csak egy két textúrától fog különbözni, az már rossz dolog lesz.

stream home steam home

A Steam in-home Streaming lényegében arra jó, hogy a erőművünkről, ami valószínűleg USB-vel csatlakozik Paks-ra, mert akkor a fogyasztása, osszuk meg a Steames könyvtárunkban található játékokat kevésbé erős gépekre – mondjuk laptopokra – streamelhetjük. A Valve bejelentette, hogy egyelőre csak Windows alatt működik a rendszer, de hamarosan hozzácsapják a SteamOS, a Linux és a Mac OSX támogatást is. Eszméletlen jó lehetőség, és szerintem ha ez kibővülne, képzeljétek el bárhol lehetne játszani, úgy hogy csak egy VPN-el csatlakozunk az otthoni erőgépre, és lehet a barátnőnknél is a tableten nyomni a Watch Dogs-ot!

A legérdekesebb az, ami leírja a Steam imádni való hozzáállását a játékokhoz. Nem csak a steames játékokat lehet így “megosztani”, hanem azokat is amelyeket nem ott vettünk, de hozzáadtuk a külső játékot a Steames rendszerünkhöz. Ha van tapasztalatotok a Steam in-home Streaming szolgáltatással kapcsolatban, mondjátok el nekünk! A bétában mi csak gyermekbetegségeket tapasztaltunk, amit szerintem ki fog nőni a dolog!

steam

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply