Star Citizen – Bízunk a PC exkluzívban!

Star-Citizen-Wallpaper-HD

A rajongók 50 milliós bizalma a Wing Commander utódjában.

Az idősödő korosztály biztos kellemes emlékekkel gondol vissza gyermekkoruk kedvenc játékára a Wing Commanderre, vagy éppen az X-Wingre. Ezek a címek mára már legendává nőtték ki magukat, de bármennyire is nagy volt akkoriban a rajongó táboruk, hiába készült el a Wing Commander mozifilm, a kiadók sajnos nem láttam az űrszimulátorokban a későbbiekben semmi fantáziát, s a műfaj hanyatlani kezdett.

ujabb_merfoldkovet_hagyott_maga_mogott_a_star_citizen_1

Chris Roberts azonban később úgy döntött, hogy ez a műfaj nem végezheti így, s éppen ezért feléleszti az űrszimulátorokat. A kiadókat megkerülve úgy döntött, hogy tervét a Kickstarterre viszi, s a rajongókba fekteti minden bizalmát. Ez a terve egy nem várt eredményt hozott, hiszen rövid idő alatt már annyi összeg összegyűlt, hogy neki is kezdhettek az új generációs űrszimulátor munkálatainak, melyet Star Citizen névre kereszteltek.

StarCitizenDev_2014-04-11_14-07-03-39

A támogatás összege alig egy év alatt már a 47 milliót is elérte, s nagyon úgy tűnik, hogy még koránt sincs vége. Idén júniusban került bemutatásra az Arena Commander, mely a játék harcrendszerét mutatta be. Az űrhajók hihetetlen részletesen lettek kidolgozva, s ha találat ér minket, vagy éppen ellenfelünket bármely ponton, akkor ott pajzsunk rövid villanása is jelezni fogja ezt. Mindezt a CryEngine 3 egy felturbózott motorja még szebbé és látványosabbá teszi. A támogatás az Arena Commander debütálása után tovább emelkedett, s Roberts új célt tűzött ki: 100 millió dollár, mellyel még tovább tökéletesíthetik a játékot.

SHOTATMOrear

A játékban két modul is tiszteletét teszi: lesznek FPS részek, ahol lézerpisztoly segítségével kell átverekednünk magunkat az ellenséges csatahajók fedélzetén, később pedig a bolygók felszínén is találkozhatunk barátainkkal, s megmutathatjuk egymásnak milyen hajót is sikerült összeraknunk. A legnagyobb dolog a folyamatosan változó univerzum lesz, s a játék megjelenésére csak akkor számíthatunk amint ez kész lesz.

befutott_a_star_citizen_gepigenye_1

A fejlesztők eredeti tervezett megjelenési dátumához már fél éves csúszásban vannak, de nagyon úgy tűnik, hogy ez senkit sem zavar, lévén egy hatalmas vállakozásról van szó. A támogatás összege jelenleg már az 50 milliónál mozog, így az anyagiak adottak a későbbi fejlesztésre is.

Star-Citizen-Wallpaper

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply