Sortie En Mer: A Trip Out to Sea – Görgőgyilkos a fulladásszimulátor

o-SORTIE-EN-MER-facebook

A fulladásszimulátor egy interaktív videó, amiben megtapasztalhatjuk, milyen érzés lenne egyedül hánykolódni a tengeren mindenféle biztonsági felszerelés nélkül. 

Természetesen mit sem érne egy szimulátor valós környezet nélkül, így kezdésnek kapunk egy hajót, rajta két matrózzal. Kettejük közül mi leszünk a szenvedő alany, akit a vízbe taszajt egy széllökés. Ez után kezdődik a para, mert a társunk szép lassan elhajózik a horizontunkból, mi pedig megkapjuk az “irányítást” vagyis a görgőt, amit folyamatosan felfele kell görgetnünk, hogy ne  fulladjunk meg. Nagyjából ennyi a játék, hogy minél tovább kell fent maradnunk a vízen, közben karakterünk elkezd kihűlni, hallucinálni stb, amikhez megkapjuk az ezekhez tartozó bevágásokat. A fulladásunk után kiírja, hogy mennyi ideig sikerült túlélnünk. Nekem max 5 percig sikerült a vízen maradnom és közben az egeremet is sikerült elég jól átmozgatni.

A két matróz egymás között franciául beszél, amihez kapunk feliratot is. Guy Cotten egyébként egy francia tengeri felszereléseket gyártó cég vezetője, aki így szeretné felhívni a figyelmet a mentőmellények használatára. A Sortie En Mer: A Trip Out to Sea teljes élményéhez érdemes fülest ragadni és teljes képernyőre rakni a böngésző ablakot és előtte vegyetek nagy levegőt!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply