Rust – “reboot”

rust-new2

Hamarosan eljön hozzánk a Rust új változata, ami egy kicsit a régi is. Ha ezt a kusza dolgot meg akarjátok érteni jobb tovább olvasni.

A Rust “reboot” egy olyan hatalmas fejlesztési csomag, amelyet már könnyebb újrakezdésnek nevezni, mintsem nagyobb patchnek. Azért mondjuk ezt, mert az tényleg így van. Igaz erről, hogy miért kellett ennek ilyen formában történnie, a vezető fejlesztő Garry Newman értelmesen is tudott válaszolni. De azt mindenképp el kell mondani, hogy ha a Rust eladásai nem szerepeltek volna ilyen jól, akkor soha nem jutottak volna annyi forráshoz, hogy akár egy ilyen szintű fejlesztést meglépjenek.

A Rust épp aktuális fejlesztéseit nyomon követhetitek, ITT.

Fejleszteni a játékot egyszerűen muszáj volt, hiszen mindenki tudta aki megvette, hogy ez még csak egy korai stádiumban lévő félkész állapot, amit érdemes lenne befejezni. De Newman szerint a fejlesztés nagyon nehéz volt, főleg az ő trehányságuk miatt.

rust-new

Van egy csomó rendszer, amely nélkülözhetetlenek a Rust működéséhez, amelyek nagyjából 3000 sor hosszú programkód, hogy lehetne ez kezelhetően, mondjuk 100 sor hosszú. Képzeljék el, minden alkalommal, amikor változtatni akartunk valamit, meg kellet találni melyik rész vonatkozik rá, ráadásul a rendszerek egymásra is hatással vannak.  Elkezdted a munkát a javítással, és ha kész volt másik négy dolog szállt el olyan dolgok amelyek azt hitted nincs is semmi köze a változtatott dologhoz, így nem lehetett dolgozni.” – mondta Garry Newman

A FacePunch úgy döntött, elkezdi a fejlesztést inkább egy tiszta lapról, és mindent átalakítanak, változni fog a grafika, a craftolási rendszer, az interface. Ráadásul ha már ésszerűen lesz felépítve a játék és annak programkódja, azt ígérik a teljesítmény igénye is le fog csökkenni a játéknak, optimalizáltabb lesz. És a nagy kérdés, akkor most veheti meg mindenki újra a Rust-ot? NEM, a fejlesztők elmondták ez még mindig ugyan az az Early Access játék, amit be kell fejleszteniük, csak a munkálatokba kellett egy ilyen fajta csavar. Örülünk?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply