Rise of Incarnates – Belső démon vagy angyal?

rise of incarnates01

Rise of Incarnates zárt béta! Új trailer! Új képregény rész!

A Comic-Con rendezvényen a Assasins Creed Unity animációs film bemutató után meg kell említenünk egy másik nagy közönségnek szánt videojátékot amit a Namco Bandai jóvoltából játszhatunk majd naphosszat a Rise of Incarnates-el. Namco Bandai az elmúlt években egyre több játékot adott ki pc-re de úgy tűnik rájöttek arra amire sok cég ebben az iparágban. Mégpedig, hogy a Free to Play egy nagyon jó megoldás arra, hogy megfelelő profitja legyen egy játéknak illetve mindenkihez eltudjon jutni aki rendelkezik a megfelelő gépigénnyel és internettel természetesen konkurencia akad bőven így olyan dologgal kell előrukkolni amivel tényleg felhívják magukra a figyelmet. Jelen esetben szerintem ez nem lesz probléma.

Történet:

A bolygót meteorok becsapódása követi sorozatosan aminek következtében végigsöpör a hidegfront így nagyon kevesen élik túl az egész katasztrófát. Ebben a korszakban vannak emberek akik rendelkeznek szuper képeségekkel pontosabban kapcsolatba tudnak lépni a Daimonjukkal őket hívjuk Incarnateknek(Megtestesítő) így feltudják venni a harcot Sovereign titokzatos fő gonosszal. Közben a hivatalos szervek is próbálnak maguknak beszerezni ilyen képességgel rendelkező egyéneket. Persze már van is a kezükben pár Incarnate akik a Phantom osztagot képviselik. A program már régóta foglalkozott olyan emberekkel akik tudták használni a paranormális képességeiket viszont így, hogy eljött Sovereign korszakának jelentős veszélye muszáj éles bevetésre alkalmazni a Phantom osztagot természetesen vannak Incarnates-ek akik csatlakoztak hozzájuk. Mint minden játékban itt is vannak jó és rossz fiúk akiknek a bőrébe bújva harcolhatunk egy szebb jövőért vagy éppen a teljes pusztulásért esetleg egy személyes bosszúért.

Szereplők:

Jelenleg 6 karakter közül lehet választani majd a bétában természetesen idővel bővülni fog a lista.

 rise of incarnates02

Jedrek Tyler/Mephistopheles

Jedrek Tyler egy bandaháború során kapott nagyon súlyos sérüléseket így a nagy nyomás hatására képes volt kapcsolatot teremteni a saját Daimonjával pontosabban Mephistopheles-el. Amikor átalakult mindenki ledermedt és megijedt a démoni külső miatt kivéve Emily. Egy összecsapás során a Wild Hunt elrabolta Emily-t ez a szervezet nem regisztrált Incarnateseket támad meg, illetve rabol el saját célra.

Jedrek Tylernek sokszor súgja Mephistopheles, hogy adja át neki a teste irányitását és engedjen az erőszaknak. Jedrek amikor átalakul nem tudja kontrollálni magát és teret ad a pusztításnak és erőszaknak ami miatt Mephistopheles rajong. Az önutálat miatt és a Wild Hunt szervezet iránti gyűlölete miatt amiért igazságtalanok az Incarnetsekkel, arról nem beszélve, hogy a kormány tehetetlensége is dühíti ami egyre jobban táplálja a vadul romboló entitást benne.

Távolsági támadás:

Gunbladje segítségével képes távolra lőni.

Speciális mozgás 1:

Gunblade segítségével egy Aura robbanást idézhetsz elő ami nagy sebzést okoz a hatósugarán belül. Ha az attack gombot lenyomva tartod akkor feltudod tölteni ezt a képességet még nagyobb sebzés érdekében.

Speciális mozgás 2:

Gunbladejére felszúrja az áldozatát ezután ha a támadás gombot nyomkodjuk lövéseket ereszt a célpontba a végén pedig elüti egy balkezes ütéssel.

Képessége:

Átalakul Mephistophelesé így a támadási sebzése jelentősen megnő.

 

rise of incarnates03

Terrence Blake/Ares

Terrence képes megidézni Ares-t aki egy külön személyként segíti Terrence-t a csatákban.

Gyerekkorában 12 évesen saját fantáziájában volt egy védője aki úgy hívtak, hogy “Deuteros” akkor még nem is tudta, hogy ő is Incarnate. Aresel akkor tudta felvenni a kapcsolatot rendesen amikor gyerekkorában szüleivel a tengeren kalóztámadás érte őket. Az apját megölték a saját szeme láttára ekkor fogták az anyját és leszúrták úgyszintén a szeme előtt ekkor a düh és a szomorúság megidézte Arest aki a kalózokat megölte egytől egyig sajnos a kontrollját elvesztette így az egész hajót elpusztította mindenkivel együtt aki a fedélzeten volt.

Terence időközben csatlakozott a kormányhoz, hogy helyre tudja állítani a rendet. Abban bízik ha kellő tiszteletet eltud érni a kormánynál akkor megtudja változtatni a kormány gondolkodását az elnyomásról.

 

Természetesen soha sem tudja megbocsájtani azt amit a Wild Hunt szervezet elkövetett még gyerekkorában a hajón. Amikor majd megtudja az igazságot a Wild Hunt szervezettel kapcsolatban az egész élete felfog fordulni.

 

Képességek/Speciális Mozgások:

Távolsági támadás:

Fegyveréből szimpla lövést képes leadni. (Ha Ares megvan idézve akkor ő is ad le további támadásokat)

Speciális mozgás 1:

Fegyvere segítségével egy vízszintes sugarat lő ki erőteljes sebzéssel. ( Ha Ares megvan idézve akkor mellé 4 energia bombát lő az adott irányba.)

Speciális mozgás 2:

Csak akkor használható ha Ares megvan idézve. Maga elé tudja hívni mint pajzsot a támadás kivédése után pedig Ares visszaüti. Ha te támadsz vele akkor Ares oda repül hozzá és egy gyors pörgéssel, hurrikán energiát hozz létre ami fellöki az áldozatát.

Képesség:

Megidézi Arest. (Amikor Ares idézése megtörténik akkor kap egy parancsot, hogy egy nagy erejű lézerrobbanást lőjön a kijelölt célszemélyre.)

rise of incarnates04

Mireaia Valentin/Lilith

Egy fiatal fegyverkereskedővel van dolgunk aki nem csak az üzletelésben elég gyakorlott de a fegyverekkel is ugyanolyan jól bánik. De az igazi ereje az Incarnet képességeiben rejlik. Sokan alábecsülik hiszen törékenynek látszik első ránézésre viszont ez számára csak előnyt jelent. Még azok ellen is kiválóan teljesít akik azt hiszik már nem fordulhat rosszra ellene az összecsapás, mert nagyon gyorsan képes alkalmazkodni nem is gondolná az ellenfél milyen hamar fejét vesztheti akár egy édes és egyben utolsó csóktól.

Tudomást szerzett egy bizonyos titkos fegyverről ami a Wild Hunt szervezet kezében van és az Incarnetsek ellen akarják majd bevetni a fegyverről szinte senki se tud nagyon bizalmasan kezelik, hogy kellő meglepetés legyen az Incarnetseknek. Mireaia nagy érdeklődéssel kutatja a fegyvert és ha kell erőszakkal fogja elvenni. Nem azért teszi, mert szeretné megmenteni a sorstársait egyszerűen csak tudja, hogy bármekkora összeget elkérhet eladásnál ha az ő kezébe kerül.

Ez mellet Mireaia kiszemelt egy nagyobb értékű és kockázatú kihívást magának amit a kormánytól akar megszerezni, itt titkos információkról van szó egy bizonyos prófétáról.

Képességek/Speciális mozgások:

Távolsági támadás:

Két pisztolya van amivel hihetetlen gyorsasággal tudja elárasztani az ellenfelét, hogy kellően megtöltse annak testét vassal

Speciális mozgás 1:

Lábán található pengék segítségével létre tud hozni egy aura íjat amivel ellenfelének nagy sebzést tud leadni ráadásul nehéz kikerülni az aura nyílvesszőt.

Speciális mozgás 2:

Lábán található pengék segítségével képes kitérni a lövések elől. Képes repülés közben az ellenfélt megláncolni így oda húzza magát az ellenfélhez és kiüti. Amikor használod a képességed kilőhet egy aura töltényt ami lebénítja az ellenfelet.

Képesség:

Ráugrik az ellenfélre majd megcsókolja amivel életet lop és egyben átalakul Lilithé ezután elüti az ellenfelet magától aura lökés kíséretével ezzel ismét életet lop tőle. Lilith formában karakterünk gyorsabb és erősebb lesz.

rise of incarnates05

Dr. Gasper Wattaeu/Grim Reaper

Szakértője az incarnetsek területén sajnálatos módon a kutatásai romba dőltek, mert sose sikerült felébreszteni tesztalanyaiban direkt módon az Incarnet képességeket. Azonban arról ő nem tudott, hogy mindig szabotálták a kísérleteit és ezért nem sikerült. Arról nem tudni, hogy ki volt a szabotőr.

Mivel nem ért el használható eredményeket így megvonták a kutatásai finanszírozását és be is záratták. Az egész kutatás kezdeményezője az Egyessült államok elnöke volt ezért, hogy ne derüljön ki semmi minél hamarabb megpróbálták eltusolni a dolgot, hogy ne kerüljön nyilvánosság elé.

Az erőteljes bezárás káosza alatt Dr. Wattaeu kapcsolatba lépet a saját Daimonjával pontosabban Grim Reaperrel. Ezért bosszút tervez az alakulóban lévő élőhalott hadseregével.

Jelenleg Nemzetközi elfogató parancs van érvényben rá és terroristaként van kikiáltva aki a kormány ellensége eközben pedig folyamatosan nő az élőhalott hordája létszáma…hiszen alapanyag van bőven hozzá, főleg most.

Képességek/Speciális Mozgások

Távolsági támadás:

Kaszájában van egy lángszóró amivel oda pörkölhet ellenfeleinek. Távolsága nem túl nagy de hatásos. Ha élőhalottat ér a lángszoró akkor plusz sebzést adnak az ellenfélnek.

Speciális Mozgás 1:

Kilő a karjában lévő szerkezetből egy méreg töltényt amivel lebénítja az ellenfelét amíg a méreg hatása alatt van addig életet veszít az ellenfél. Ha ezt az élőhalottakon alkalmazod akkor nagyobbak lesznek illetve nagyobb sebzést is tudnak produkálni.

Speciális Mozgás 2:

Élőhalottakat, Halott kutyákat, Jet Packos Élőhalottakat tud megidézni akik az ellenfelet megtámadják.

Képesség:

Megjelenik Gream Ripper vele együtt rengeteg élőhalottal akik Dr. Wattaeu körül veszik, amint kapcsolatba lép az ellenféllel azonnal sebzést kap, illetve fellöki.

 rise of incarnates06

Erendira Quinn/Brynhildr

Még nem található róla teljes információ amint mindent leírnak róla úgyszintén róla is többet tudhattok meg.

rise of incarnates07

Reinhold Kruger/Odin

Még nem található róla teljes információ amint mindent leírnak róla úgyszintén róla is többet tudhattok meg.

 

Tehát a karakterekről egyelőre ennyit. A játék érdekessége, hogy az egész pályán lehet harcolni így nem fogunk egy láthatatlan falba ütközni ha éppen menekülni kell az ellenségtől. A harc rendszere nem bonyolult használhatunk távolsági és közelharci fegyvereket illetve az adott képességünket. A meccs 2v2 rendszeren alapszik és az a csapat nyer ahol az ellenfelet ötször letudják verni. Ami lényegében csapatjátékra készteti a játékosokat hiszen elég ha csak az egyik ellenfelet teszik a földel egyenlővé ötször, így hiába erős a játékos ha a gyenge játékost nem védi meg akkor veszíteni fog. Arról sokat nem tudni még, hogy vajon mi lesz a fizetős része illetve mennyire lesz észrevehető a történet maga de a bemutató videók alapján jó játéknak ígérkezik. Comic-Conon megjelent az új trailer videó is egy kis kedvcsinálónak. Ha ez sem elég akkor jelentkezhettek a zárt bétára is ami Augusztus 8án fog indulni. Lent megadott linken egyszerűen csak begépelitek az email címeteket és egy kattintással a sing up-ra már benne is vagytok a rendszerben. Ami érdekesség még, hogy a játékhoz elolvashattok kis képregényeket amiből megismerhettek pár új információt a Comic-Con alkalmából kiadták a 3-ik részét is. Természetesen ingyenes így szerintem ez is jó pont Namcoéknál.

 

Kinek ajánlott ez a játék?

Annak aki szereti a pörgős, látványos verekedéseket a nagy kombókat, illetve ha véletlen a játékos még szereti az animét is akkor ez kötelező darab. Amint megtudok új információt a jelenlegi játékról írni fogok róla. Aki pedig nem szeretné kipróbálni de érdekli az a közeljövőben majd olvashat egy remek játéktesztet róla.

Képregények meg persze a Web!

Béta regisztráció helye (Jobb sarokban sign up fülre kattintsatok.)

 

Tehát ne feledjétek Augusztus 8-án indul a zárt béta és remélem fogok találkozni egy-két GameGeek olvasóval. 🙂

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply