Project Tango – Új technológia a fedélzeten

google-project-tango_mobil használatban

A Google-ről mindig is tudhattuk, hogy nem fél nyílt vizekre evezni. Most viszont az évtized hajózása lehet, ha ez a Projekt végleg elkészül!

A Google-nak híresek a robotika terén tett lépései, fejlesztései. Már jó pár éve azon dolgoznak, hogy egy saját intelligenciával rendelkező, önműködő robotot építsenek. Rengeteg a kihívás, és a “fal” előttük. A legelőször felvetődött probléma, a robotok tájékozódása, látása. A Google ennek a problémának a megoldására indította a Project Tango-t. Egy nyitott, vagy egy zárt térben fel kell térképezni a tárgyakat, bútorokat és a viszonyokat. Éppen erre szánta el magát a cég egyik csapata: egy szenzorcsomag kiépítésére (a terület és a tárgyak feltérképezésére használható szenzorok).

Project-Tango-Google

A teszteléseket egy roppant frappáns, mégis egyszerű módon oldották meg. Okostelefonokba építették a szenzorokat, és azokkal végzik a teszteket. Pontosan itt látszódott meg, hogy a technika milyen hihetetlen dolgoknak enged határt, hisz a szenzorok másodpercenkénti negyedmilliárd mérésével nem a lassú kategóriába sorolható. Persze a robotikán kívül is használható/használandó ez a technológia, hisz a játékfejlesztésben, a 3D grafikánál hatalmas segítséget, és igazi next-gen fejlesztési hullámot hozhat magával!

project-tango-mobilok

Mindemellett jó hír az erre vevő cégeknek, hogy a Google első körben 200 ilyen telefont “fejleszt”, és azokra lehet pályázni. Reméljük mihamarabb lesz új fejlemény a Tango Projektről! Kipróbálnátok a Google szenzoros csúcsmobilját?

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply