Oculus Rift – Még többet fog tudni a terjeszkedés miatt

nexusae0_oculus-rift-dev-kit-2

A Facebookos tulajok nem spórolnak a projektre ugyanis két céget is felvásároltak illetve egy szakértőt is bevettek a csapatba.

A Facebookos tulajok úgy gondolták, hogy tényleg sokkal jobb lenne, ha egy teljes virtuális valóság élményt kaphatnánk, így hát már tervezik a támogatást arra, hogy a játékosok a saját kezükkel irányíthassák majd a játékot.

Ezért megvették a Nibmle VR-t ami régebben 3Gear System néven futott, ők a kéz lekövetésére szolgáló technológiát fejlesztenek. Emellett megvették még a 13th Lab céget is, ami a valódi terek virtualizálását könnyíti meg, így akár a VR-játékok majd valós helyszíneken is játszódhatnak.

oculus rift

És mint feljebb említettem, hogy a két cégen kívül felvettek egy szakértőt is, aki nem más, mint Chris Bregler aki egy motion capture szakértő, ő valószínűleg a játékbeli elemek készítésében fog segíteni, de az sem kizárt, hogy a felhasználók mozgását követő rendszeren fog munkálkodni. Ha mindent összefoglalunk az Oculus Rift már nem csak egy egyszerű kijelző, mivel így egy elég összetett élményt nyújthat majd a játékosoknak.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply