A Microsoft megvásárolja a Minecraftot

Fielur8

Úgy tűnik, a Microsoft vadászik egy kis exkluzív címre.

A Microsoft már egy ideje szemez a Mojangal, de ez nem is csoda, hiszen a Minecraft című alkotásuk hihetetlen erővel robbant be a PC-s piacra, de ez csak a kezdet volt. Később megjelent a Mac verzió is, majd a többi platformra is elkészült a játék úgy, mint az Xbox 360, PlayStation 3, sőt Androidon és iOS-en is elérhető már. Az összeladás meghaladja az 54 milliót, s ebbe beletartoznak a már jelen generációs konzolok, a PlayStation 4 és az Xbox One eladásai is.

minecraftlogo

Nem is csodálkozunk, hogy a Microsoft erre felfigyelt, s legújabb információnk szerint kétmilliárd dollárért meg is vásárolnák a Mojangot. Nem is olyan sokkal később maga Markus Notch Persson kijelentette, hogy ez a lépés már benne is megfogalmazódott, s ő is felkereste már a Microsoftot az eladással kapcsolatban az “Xbox Minecraft jó munkakapcsolat” címszóval. Legutóbbi információnk szerint ha megtörténik a felvásárlás és az átszervezés, azután már Notch búcsúzik a cégtől.

Microsoft

Azt még nem tudni, hogy mi lesz a Minecraft további sorsa, mint ahogy azt sem, hogy ezzel a lépéssel megkísérelné e a Microsoft, hogy exkluzív címmé tegye. Erre viszont nagyon kevés az esély, lévén már minden platformra megjelent a játék. De nincs kizárva viszont, hogy ezzel a lépéssel a már korábban törölt Oculs Rift verzió újjáéled.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply