Loadout TESZT – Mert ez tényleg brutális

LoadoutBanner

A Loadout egy eszméletlen brutális és pörgős MMOFPS. A jelenlegi helyzetben hasonló lövöldékben dúskálunk az interneten, általában F2P üzleti rendszerrel. Nagyon sok az említésre sem méltó, de a Loadout kiemelkedik közülük.

Már majdnem olyan kemény, mint Chuck Norris

És tényleg. Természetesen ne legyen senkinek semmi illúziója, ez a játék a szó szoros értelmében egy multi lövölde, remek fekete humorral fűszerezve. Ne várjunk történetet vagy hatalmas karakterdrámát. Ami viszont ránk vár, az a féktelen tombolás, térdig vérben gázolás és az ellenfelek könyörtelen és válogatott módszerekkel történő likvidálása. Dióhéjban ennyi lenne a Loadout. Alig egy hónapja jelent meg az Edge of Reality ingyenesen játszható alkotása a Steam-en.

Halál módok

Ugyan a játék nem igazán a játékmechanika furmányos megoldásaival operál, azért nem mondhatunk egy rossz szót se. Kapunk négy játékmódot:

Death Snatch:

Brutális pontgyűjtögető mód, lemészárolt ellenségeink által eldobott tartályokat kell felszedegetnünk csapatunkkal, illetve a csapattársak hullái mellől felszedett tartályokkal kell akadályoznunk az ellenfél csapatát a pontszerzésben.

load

Jackhammer:

Igazából egy perverz zászlórabló mód, csupán annyiban tér el a megszokott „kapd fel a zászlót és szaladj” változattól, hogy itt a meglovasítandó trófea egy orbitális kalapács, amivel természetesen a lelkes védőket különös kegyetlenséggel küldhetjük a másvilágra.

Extraction:

Agyatlan rohangászás a pályán a „gyűjtögetőt” keresve. Igen a „gyűjtögetőt”, ebben a módban az egész pályát dinnyényi kristályok csipkézik, és ezeket kell eljuttatni a szétszórt darálók egyikébe, amiért a csapat pontot kap. De mire is jó a „gyűjtögető”? Ő az a szerencsétlen, aki az egész csapat terhét cipeli a hátán, beszerzi a kristályokat és rohan vele a darálóhoz. Persze, hogy viccesebb legyen, az ellenség a radaron premier plánban látja útját, így mindenki a halálára hajt. Természetesen ilyenkor egy csapattárs átveszi a szerepet.

„És persze, hogy akkor jut hozzád a megtiszteltetés, amikor kirobbantod a 3. világháborút és mindenki téged lő ….”

Blitz:

Ez egy egyszerű pontfoglaló mód, persze ebből se hiányzik az indokolatlan brutalitás. A megjelenő kontrollpontokat kell az irányításunk alá vonni az ellenséges csapat előtt, illetve rajtuk keresztül.

A rutinosabbak pedig belevethetik magukat az Annihilation módba is. Itt szintén a fent említett négy módban játszhatunk, annyi különbséggel, hogy van lehetőségünk némileg befolyásolni életerőnket, támadó erőnket, illetve páncélzatunkat.

Mindegyik módot érdemes kipróbálni. Nagyon röhejes, amikor egy kristállyal a hónunk alatt ránk talál egy kóbor rakéta és darabokra szaggat a robbanás. Vagy éppen a pálya végén lévő mesterlövész fejen koppint minket, és bizar zombiként két rohangászó szemgolyóval a fejünk helyén írtjuk tovább a népet. Persze halálunk esetén sem távozunk csendesen az élők sorából. Középső ujjunkkal az egyezményes jelét mutatjuk a kölcsönös szimpátiának, mielőtt kilehelnénk a lelkünket. Kivéve, ha véres felhőben robbanunk apró darabokra, ilyenkor érthetően már nem nagyon tudunk virgonckodni. Tűz, áram, és a régimódi hideg ólom lesz a társunk a véres hadszíntereken, a bárány lelkűek pedig segíthetik a csapattársakat gyógyító illetve erősítő lövedékekkel.

Mivel is lehet gyilkolászni?

Itt érkezünk el a Loadout erősségéhez. A készítők minden kreativitásukat ennek a témának szentelték. És nem túlzok, ha azt mondom, hogy a világ legösszetettebb fegyverarzenálját alkották meg a játékosok számára. A fegyvereinket szinte a legapróbb részletekig mi magunk állíthatjuk össze.

A négy alapfegyver osztály:

Loadout-PAX-East-2012-Hands-On-Custom-Paintjobs-570x320

Rifle /Karabélyok/

 

Rocket /Rakétavetők/

 

Pulse /Impulzus/

 

Beam /Sugár/

 

Ezen fegyvereknek a csöve, tölténytára, célzó eszköze, válltámasza, a ravasza illetve maga a lőszer is általunk beállítható. Mivel a felsorolt változtatható alkatrészekből rengeteg áll rendelkezésünkre, lehet osztani, szorozni, hogy ez mennyi lehetőséget jelent. De azért segítek egy kicsi, a fejlesztők állítása szerint a kombinációk lehetősége milliós nagyságrendű.

Loadout-GDC-2

 

És akinek még ez sem elég, az saját „magát”, illetve az őt megszemélyesítő tömeggyilkost csinosíthatja, és teheti egyedivé.  Itt kell megemlítenem, hogy ugyan ingyenes játékról beszélünk, de nincs Free to Play mikro tranzakciók nélkül. Sajnos vagy nem, a játék ezen részében minden pénzbe kerül, bár az esély megvan arra, hogy a napi ajándékosztásnál pont egy frizurát, vagy éppen egy jópofa káromkodást szerzel meg.

Nem is akarom tovább rabolni az időtöket. Én mindenkinek csak ajánlani tudom egy fárasztó nap után, vagy ha egész nap szívattak a munkahelyen, nincs is pihentetőbb, mint büntetlenül lemészárolni egy kisebb város teljes népességét. Akinek még ez se hozta meg a kedvét a játékhoz az nézze meg a beharangozó videót, szerintem át fogja gondolni a dolgot.

Jó vérengzést mindenkinek!

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply