Life is Fedual – MMO Sandboxba csomagolva

Life-Is-Feudal

Már lehet is jelentkezni az alfára! De álljon meg a menet! Mi is az amiről beszélünk? Hát a Life is Fedual!

Úgy tűnik az MMO szerepjátékok világáért is kicsit küzdenek, amelyet ez az Early Access játék is garantál. Nem is rossz kompozícióban. A LiF egy, a középkorban játszódó hardcore sandbox MMORPG. Hú de sok jelző egymás után nem igaz? Kicsit bontsuk is elemeire a dolgokat, hogy miért is kapott ennyi kiegészítést a játék.

Life-Is-Feudal-05

Kezdjünk a legnagyobb résztől egyre befele menni, azaz miért is Sandbox a játék? Egy hatalmas nyílt világ tárul elénk melyet kedvünkre formálhatunk(áshatunk, építhetünk…), illetve közre játszik majd a változó táj és klíma is. Persze minden a középkornak megfelelően.

life-is-feudal---01

Középre haladva a játék MMO részével találkozunk, amit különösebben nem is kell taglalnunk. Azon belül viszont a Hardcore részt kicsit jobban kifejteném. Természetesen mindenhol van PvP(megölnek, kirabolnak, lerombolják a tulajdonunkat), mint azt már az ilyen játékokban megszokhattunk. A craft renszernek köszönhetően kicsit jobban belemélyedhetünk a tárgyak készítésébe(pl.: a Rust-ban), és többszintű barkácsolások is elérhetőek lesznek majd. Az egész játékban no target combat lesz, ami nem utolsó sorban oroszlán részt vállal a PvP rendszerben.

Life-Is-Feudal-09

Az olyan (lassan) megszokott dolgokra is feigyelnünk kell, hogy a karakterünk ne haljon éhen, ne szomjazzon… tehát az alapszükségleteire. A sebződési rendszert tekintve kicsit vakarjuk a fejünket a monitor előtt, hiszen ha például éhezünk, nem feltétlen az életcsíkunk csökken, lehet akár bokatörés vagy combtörés is miatta. Egyébként ha megölnek minket természetes a felszerelés elvesztése(mint az minden valamire való játékban), illetve lehetséges a skillek elvesztése is(ez már nem teljesen tiszta).

Egyébként a játék próbálkozott már az Indiegogo oldalon befutni, de túl sok reményt nem fűztek hozzá, ez látszott az adományozott összegeken is, ezért próbálkoznak most a Steam keretein belül. Az alap koncepció egyáltalán nem rossz, megér egy próbát mindenki részéről!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply