League of Legends – Ha jó arc vagy Rankedezhetsz!

League-of-legends-3

A Riot folytatja a harcot a League of Legends olyan játékosai ellen, akik nem igazán tesznek a közösség kedvére. Úgy is lehet fogalmazni, hogy akik tesznek a közösségre.

Mindenhol vannak Trollok, és olyan emberek akik azt élvezik, ha nem nagyon tudnak ellenük mit csinálni. És ők éppen valamilyen szempontból megkeserítik a többiek “életét”, időtöltését, vagy szórakozását, ahogy éppen nevezzük. Erre tökéletes helyszín az online világ, hiszen nagyjából csak úgy védekezhetünk ellenük, hogy nem keressük társaságukat Ráadásul ahol sok az ember, ott trollból is több akad.- Így van ezzel a League of Legends közönsége is.

A Riot folyamatosan küzd, azért, hogy a játékának közösségét barátságosabbá tegye. Persze ez nem mindig megy könnyen, és ilyenkor szoktak jönni az olyan rendszerek, szabályok amelyek a normális játékosokat is sújtják valamilyen szempontból. Biztos ismertek ti, is halálra bonyolított játékaktiválást, na az ilyen is azok miatt van, akik ugyebár nem nagyon szeretik megvenni a játékokat. Itt nagyjából ugyan az a helyzet, csak itt az emberek, “játékosok” viselkedésével van a gond.  A Riot most az amerikai és európai tesztszervereken bevezetett egy új “rendszert”. Azokat a játékosokat eltiltja a Ranked meccsektől, akik nem normálisan viselkednek a játékban, a társaikkal. Lényegében arról van szó, hogy ha nem vagy jó fej az embertársaiddal, akkor a Ranked Restriction csak egy “bizonyos számú” teljesített Normal Draft játék után enged újra ranked meccseket játszani.

letöltés

Ez pontosan azt jelenti, hogy egy jó adag trollkodás után az illetőnek, mondjuk 3-4 plusz meccs időt kell áldoznia arra, hogy visszajusson az online létbe, hogy újra trollkodásba kezdjen. Reméljük, egy idő után tanulnak belőle azok, akiknek kell. A Riot részleteket nem árult el, hogy ez pontosan mekkora eltiltás lenne, vagy mennyi meccset kell játszani, de az biztos, hogy amíg az illető el van tiltva a rankedtől, addig a voice chatet sem lesz képes használni.

“Azt gondoljuk, hogy a Rankedért járó jutalmak a jó sportszellemet és a tehetséget ugyanannyira kell, hogy jutalmazzák. Szóval, a Ranked Restricted játékosok a szezonvégi jutalmaktól is elesnek” – írják a közleményben.

league_of_legends-1280x720

Szerintetek az eltiltások, vagy a megszorítások normalizálják az ilyen helyzeteket?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply