Harted: Mégsem fog megjelenni Steamen!

10872567_781643321903136_471559752_n

A játék megjelenésekor, sőt, beharangozásakor is megosztotta a társadalmat nyers modora, és “értelmetlensége” miatt.

Aki nem tudná miről van szó, a Harted névre hallgató Destructive Creations által megalkotott játék, nem szól másról, mint egy kirekesztett, életunt ámokfutó bőrébe bújva egyetlen célunk az, hogy minél több embert tegyünk el láb alól. Nincs semmi fő történeti szál, sem párbeszédek, se semmi, “csak mész ölsz cső”.

Nem véletlen hát, hogy a gamerek között is megosztottak lettek a vélemények ezzel kapcsolatban. Valaki szerint ez undorító, és hogy mer valaki ilyet csinálni, nem még publikálni is azt, mások szerint a mai többnél több mészárolós játék között simán megállná a helyét, sokkal több ilyen játék van (többek között a Postal sorozat), amelyek ugyan ilyen mortalitással bírnak, mégsem lettek közellenségek. Az oldal, és szerkesztősége megmarad objektivitásuknál, így én most nem is fogok egy “párt” oldalára sem állni.

Viszont, ha mégis vannak durvább játékok, miért lehet az, hogy ez ekkora visszhangot kavar? Egyértelműen a fejlesztők hozzáállása, azaz a  szoftver “harcias” megvédése ami miatt nőtt a tiltakozók száma.

 

Mindezek mellé, a Destructive Creations fejlesztői úgy gondolták, hogy a játékot elérhetővé teszik a Steam-en, amit már megszokhattunk számtalan Indie játék estében. Be is került a projekt Greenlight-ba, de ekkor jött az a lépés, amire nem mindenki számított.

A Valve úgy döntött, hogy a játékot nem fogja megjeleníteni, és kitessékelte a portálról. Ez azért is volt meglepő, mert a játékokat maximum akkor szokták elutasítani, ha technikailag nem megfelelőek, vagy ha rosszul “sorolták be” a készítők a feltöltés során. Hogy mi az aminek a hatására a Valve így döntött, csak találgatni tudunk.

 

Azt is hozzátesszük hogy ezt később meggondolta a Valve és a játék visszakerült a rendszerbe.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply