Hard West – Wild Wild West, vagy inkább X-COM?

hard west kickstarter

Ez történik ha az X-COM-ot felöltöztetik vadnyugati pompába, máris kész a Hard West.

Bizonyára sokan ismeritek az X-COM nevű játékot, hiszen 1991 óta mai napig nagy sikereket ért el a körökre osztott játéka amelyet remek történetekkel fűszereznek meg a tetejében. Tehát akkor vegyük az asztalunkra a Hard West című játékot ami jelenleg még Kick Starter fázisban lengeti a hat lövetű pisztolyait.

Dióhéjban a játék maga körökre osztott felülnézetes lövölde a vadnyugat világában ahol az emberi erőszak ott éli ki magát ahol csak tudja. Gondolom ez most nem lepett meg titeket az előszóból kiindulva. De! Ennyi még nem elég így hát folytassuk és nézzünk kicsit bele jobban mit is rejt ez a bizonyos Hard West és miért jó nekünk ez a játék.

hardwest

Harc menet gyors maximum 5-10perces küzdelmeink lesznek a játékban, legalább is a készítők ezt ígérik ami véleményem szerint tényleg jó, mert néha nagyon fárasztó tud lenni amikor abból áll a meccs 70%-a 15percben, hogy épp, hogyan bujkálj és találj ki valamit gyorsan minimális élettel és természetesen nulla munícióval. Igen ez már egy ígéretesnek tűnő pont a játékban úgy érzem.

hardwest02

A játékban nincsenek nagy véletlenek igazából döntesz és vagy meghalsz vagy élsz, ami már csak alapjáraton is jól tükrözi a vadnyugatot hiszen ha egy hat lövetűvel szemezel akkor ott sem lehet sok lehetőséged. Hard West világa tele van kalanddal, történetekkel, kincsekkel, búvóhelyekkel, titkokkal és meglepetéssekkel. Ezt már nagyon sok játéknál olvashattuk és valahol tényleg érezhettük ezt az ígéretet beteljesülni valahol nem, reméljük itt kihasználják a vadnyugat által adott lehetőségeket és persze a saját fantáziájukat. Természetesen nem csak egy városban fog játszódni a történet amit majd egy World Map-on láthatunk, itt utazhatunk városokba, falvakba, kietlen vidékekre persze ez már egy alapelvárás egy mai játéknál de nagyon sokat fog dobni a hangulaton, hogy mindig új dolgok várják majd a játékost. Természetesen a kereskedés se marad ki a játékból, szinte bármivel lehet, gyógyszerek, alkoholos italok, kincsek és még kitudja. (A fejlesztők tudják.. :P)

Ami engem nagyon megfogott a játékban és talán ez másokra is hatással lesz az nem mást mint, hogy MI magunk is pisztoly forgató legendává válhatunk és tanulhatunk rengeteg trükköt amit természetesen a párbajok során alkalmazhatunk.

hardwest03

Ami még szerintem plusz pont, hogy a fejlesztők nem azt az átlagos vadnyugati sémát követik így lesznek különleges fegyverek is benne mint a Four-barrelled shotgun vagy a Half-a-pound bullet rifle, természetesen számíthatunk ezek után más furcsa dolgokra amivel biztos nem találkoztunk Winnetou könyvében vagy valamelyik Bud Spencer és Terrence Hill filmben, reméljük azért a jó öreg bab itt se marad majd el egy kis plusz hp-t adva. 🙂

hardwest04

Kinek ajánlott ez a játék?

 

Annak aki szereti az X-COM körökre osztott játékát de egyben oda van a vadnyugat világáért. Persze az se vesse el magától ezt a jónak ígérkező játékot aki szeretne picit kísérletezni és leszeretné tenni pár órácskára a megszokott játék stílusát. Szerény véleményem szerint megéri az “új” érzés miatt. 🙂

Jelenleg még nem tudni mikor kerül megjelenésre hiszen mint említettem még Kick Starter fázisban van azon belül szükségük van 70.000 dollárra. Ami talán reményt ad a játéknak, hogy jó fejlesztői csapattal rendelkezik a projekt. Olyan emberekről van szó akik már közreműködtek a Call of Juarez vagy a Dead Island elkészítésében így reméljük most se fogunk csalódni.

Egy kis érdekesség ha valakinek nagyon nehéz a pénztárcája az “pottom” 3.000 dollárért cserébe nem gyenge csomagot kap, érdemes megnézni a kickstarteren. 🙂

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply