GTX Titan Z – villanyszámla hogy mennyi?

GF_GTX_Titian_Z

Gyere ugorjunk le boltba egy kártyáért. Rendben, mennyi pénzt vigyek? 700.000 Ft elég lesz?

Gondolom már mindenki látott boltokban, vagy nagyobb valószínűséggel webshopokban olyan grafikus kártyákat, ami akár több százezer forintba került. Valószínűsítem hogy  olvasóink közül senkinek nem volt ehhez hasonló kategóriás videokártyája, aminek az árából jó pár középkategóriás teljes gépet tudnánk vásárolni. Akinek mégis van az piszok nagy mázlista, és nehogy közzé tegye a címét, mert elindulunk 😀 (csak vicc) Az Nvidia a múlt kedden, azaz 25-ödikén egy ilyen kártyát mutatott be. Ezért a kártyáért ugyanis nem kevesebb, mint 3000$-t kérnek, ami átszámítva majdnem 700 000Ft.

titan-z,K-F-428415-22

Nézzük miért is kerül ez ennyibe, hogy nem csak a pénzünket, de a gyémánt berakásos pénztárcánkat is kénytelenek vagyunk oda adni érte. A kártyán két darab Kepler-alapú GK1100 grafikus magot találunk, amik összesen 5.760 darab feldolgozómagot állítanak készenlétbe játékainkra. Persze egy ilyen kártyának természetesen a főbb célja a számítás igényes alkalmazások használatára. Az árából következtetve valószínű, hogy az utóbbira fogják inkább alkalmazni. Bár ki tudja, lehet lesz pár elvetemült pénzt nem sajnáló gamer, aki majd ezzel a kártyával bámulja 5K felbontásban a Crysis 4-et. De ilyeneket még mi sem ismerünk, vagy ismertünk eddig.

A chipek teljes számítási kapacitása a 8 teraflopot is eléri. Ez a teljesítmény egy kisebb szuperszámítógépnek felel meg. Így mondhatjuk hogy egy monstrum van a gépemben már ha elfér, a tápegységek mellett mivel ez az óriási teljesítmény nyilván rengeteg áramot vesz fel, egész pontosan elérheti a 2000 Wattot is ami annyit jelent hogy a mai legnagyobb tápokból is minimálisan 2darab szükségeltetik ha egy ilyen kártyát akarunk installálni a gépbe.

Illetve megtalálható benne a 12 GB memória, ami a Titan Z leggyengébb paramétere mivel ekkora kapacitású kártyák már eddig is voltak az Nvidia kínálatában. És ez a 12GB ehhez a teljesítményhez elég kevésnek tűnik.

Mit gondoltok erről a kártyáról? Ti is brutálisnak tartjátok azt a fogyasztást? 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply