Far Cry 4 – Kiszivárgott a játék sztorija!

fc4

A múlt héten bejelentett Far Cry 4-ről nem sokat tudtunk meg a kétes megítélésű borítóképen kívül. Ám voltak olyan kedvesek a fejlesztők, hogy egy pár percre “véletlenül” kikerült a Uplay-re a játék fő sztorijának leírását tartalmazó bejegyzés.

Nagy meglepődésünkre ismét egy magányos hőst alakítunk Ajay Ghale személyében, aki a messzi himalájai Kyrat városába utazik, hogy beteljesítse haldokló anyukájának utolsó kívánságát. Kyrat-on viszont egy pusztító polgárháború zajlik, mindez Pagan Min véreskezű diktátor irányításával.

A Uplay store-ból már eltávolították a bejegyzést, ezen a linken még elérhető a pontos leírás.

Az látható, hogy ez csak egy könnyed összefoglaló arról mi is várhat minket a játékban( legalábbis reméljük, hogy nem szálltak be a forgatókönyv írók is a fejlesztésbe). A bejegyzést a játék directora Alex Hutchinson is megerősítette. Többek közt azt is, hogy a megjelent képen szereplő rózsaszín öltönyös karakter nem a főhős lesz, hanem a himalájai diktátor, Pagan Min, aki akármennyire is fehérnek látszik, nem az. A sztorin kívül még fény derül a játék limitált kiadásának tartalmára is, amihez kapunk három singleplayer küldetést, hogy megtaláljuk a “ritka műkincset” (Chintamani kő?). A küldetések mellé pedig kapunk egy “Impaler” nevű csodafegyvert.

far-cry-uplay-post

Ezekből a kezdetleges infókból kár lenne messzemenő következtetéseket levonni. Engem személy szerint Vaas karaktere izgalmasabbnak tűnt első látásra, mint Pagan Min, aki látszatra úgy néz ki, mint Elthon John és Barney Stinson szerelemgyermeke. De ne legyen igazam, mert az E3-ig már csak pár hét van. A Far Cry játékok nagy erőssége borítékolható, hogy megmarad. A hatalmas bejárható terület,  több száz mellékküldetéssel, gyűjthető cucokkal, amikkel órákra a képernyő elé tudjuk majd szíjazni magunkat.

A Far Cry 4  November 18 az USA-ban, November 20 Európában teszi tiszteletét most már PC-n, PlayStation 3-on, PS4-en, Xbox 360-on  és Xbox One-on.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply