A Facebook felvásárolta az Oculus VR-t

face

Az Oculus VR mostantól a Facebook-on belül fejlődik tovább.

Mark Zuckerberg a napokban bejelentette, hogy a Facebook keretein belül fejlődik tovább az Oculus VR. Nem kevés összegért vásárolták meg, “csak” 2 milliárd dollárt fizettek, melyből 400 millió készpénz, a további 23 millió pedig Facebook részvény.

Természetesen Zuckerberg elárulta, hogy nem kell aggódnunk, az Oculus VR továbbra is a már megismert irányba fog haladni, de reménykedik, hogy most már közreműködésükkel sokkal gyorsabbá és hatásosabbá tehetik a fejlesztést. Óriási lehetőséget lát a Rift-ben, és a virtuális valóságban. A játék ipar mellett természetesen további tervei is vannak a masinával, ugyanis több, újabb élményt is szeretne hozzá kapcsolni a későbbiekben: ha egy mérkőzést szeretnénk megnézni, esetleg barátainkkal csevegni, nem kell mást tennünk, mint felvennünk a szemüveget.

heres-what-happened-when-we-strapped-a-bunch-of-people-into-the-oculus-rift-virtual-reality-headset

Azonban nem mindenki örült ennek a hírnek, mint például Marcus Notch Persson sem. A Minecraft alkotója ez idáig teljesen a Rift mellett állt, és volt is egy megegyezés, miszerint egy Minecraft verziót meg is jelentetnek kizárólag Oculus Rift-re. Csalódottan közölte, hogy mostantól külön ösvényeken folytatják útjukat, mivel nem szeretne a Facebook-nak dolgozni. Állítása szerint A Facebook csupán a felhasználók számát nézi, és kevésbé veszi figyelembe a tech igényeket.
Johny Carmack viszont marad. Twitteren keresztül megnyugtatott mindenkit, hogy még mindig dolgozik a projecten, és pozíciója sem változik. Az egyedüli dolog, hogy lehet rá fogják kötelezni, hogy egy Facebook profilt hozzon létre magának.

rainbow_dash_in_minecraft_by_neodabig-d49fns7

Névtelen forrásból pedig megtudtunk, hogy az Oculus Rift immár egy Facebook logóval is bővült, illetve, hogy egy nagyon hasonló interfacet is kapott.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply