EA – Még mindig tart a GameSpy őrület

electronic-arts

Már lassan szerintem nevetséges, hogy miért kellett egy olyan cég munkásságát megszüntetni, amit nem tudunk pótolni? Gamespy

Már lassan nevetségessé kezd válni a szememben az, hogy megszüntették a szerverkereső programokat, mert hát minden játéknak már van sajátja, arra már nincs szükség. És mivel minden játék már magának csinálja a “dedikált” szervereket, így lassan szerver szolgáltatókra sem lesz szükség. Legalábbis gondolom ez jár a nagy multik fejében, hiszen minden kis aranytallért ők akarnak bezsebelni. Akkor kérdezem én, a GameSpy megszűnése miért is ekkora probléma? (ha a játékpolitikában úgy is az látszik, hogy mindenki szeretné a saját háza táján látni a játékszerverek megoldásait -szerk.)

Most komolyan úgy szüntették meg, vagyis hagyták megszűnni, ezt a szolgáltatót, hogy senki nem gondolt arra, hogy a szervereket valamin futtatni kell? Itt van jó példának az EA potom 50 db játéka amit érint a dolog, és csak azért ilyen “kevés” ez a szám, mert sok játéknak a szervereit már szépen csöndben megszüntették. Pl.: Star Wars játékok.

És még mindig tart, hiszen április elején jelentették be, hogy megszűnik a GameSpy. Gondolom ennek gazdasági okai vannak, de ha minden nagyobb kiadó azt nyilatkozza, hogy keményen dolgoznak az ügyön, hogy megmaradjanak a szerverek. Akkor miért nem lehetett azt mondani, hogy uram bocsá fizetünk 1,5-2x annyit, csak csináljátok tovább, mert sokkal több munka lenne a semmiből kitalálni ki hogyan tartsa fenn a saját játékainak szervereit.

gamespy-szervergyilok

Nézzük az EA nyilatkozatát a témáról:

„A Gamespy bejelentése óta a csapataink dolgoznak a megoldáson, hogy az online funkciók életben maradhassanak. Sajnos a technikai nehézségek és a játékélménnyel kapcsolatos fenntartások miatt még nem sikerült megoldást találnunk. A Gamespy-on futó EA-játékok online támogatása júniusban megszűnik.” – EA.

A közleményben az EA a Battlefield 2-t és a Battlefield 1942-t a rajongók kedvenceinek nevezte és azt mondták, hogy továbbra is “kutatják a közösségi támogatású megoldásokat”, hogy megmenthessék ezeket a játékokat. Nem is értem mit takar itt ez a közösségi támogatottság, most kickstarteren szeretnének pénzt kunyerálni? Vagy mi fizessünk érte, hogy menjen a régi öreg játékunk. Remélem ez csak vicc 😀

offline

Elnézést a kicsapongásért (Nezumi), de lehet, hogy kicsit elkapott az indulat, csak nem értem, ha ez ekkora probléma akkor miért nem látja senki a piaci rést, és csinál erre egy céget, és már minden rendbe, a partnerek meg úgy is ott vergődnek a porban, csak fel kell venni őket. Mivel a GameSpy hátra hagyta ezeket a szegény szervereket. Ha meg nem ez az értelme, akkor valami nagyon csúnya dolog áll a háttérben, amit le sem akarok írni….

gamespy

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply