Death Rally – Remake ami igen jól sikerült, és az unalmat is ilyen jól űzi el

death_rally_cover

A Death Rally 2012-ben egy olyan remaket alkotott, ami ránézésre igencsak jól sikerült. Az eredeti játékkal korábban nem játszottam, így számomra minden új volt.

Egy remake esetében szeretnénk ugyan azt látni az új változatban is, de jobb grafikával és esetleg új pályákkal és autókkal, ha ilyen stílusú játékról van szó. Hogy lett-e új pálya vagy autó az eredetihez képest, azt sajnos nem tudom, viszont az biztos, hogy a grafikai felturbózás sikeres volt látva régi 96-os gameplayeket. Egy ilyen stílusú játékhoz szerintem ami szükséges, grafikailag megtalálható benne. A különböző verseny közben dobott itemek is szépen ki vannak dolgozva és az autók, valamint a pályák is jól mutatnak. (96-os gameplay)

Az eredetit nem ismerve a Death Race film és a Megarace 2 játék az, ami nekem eszembe jutott a játék kapcsán. A Megarace 2-ben szintén fejleszteni lehetett az autóinkat, különböző új gépállatokat és fegyvereket vehettünk, és a javítás ugyan úgy pénzbe került, de a nézet teljesen más volt. Amiben a filmre emlékeztet az nem más, minthogy szét kell lőnünk a dobozokat, hogy azokból a különböző itemeket megkaphassuk. Ez lehet 30%-os javítás, nitro, pénz, vagy éppen új alkatrész egy fegyverhez, vagy kocsihoz. Ez egy szimpatikus megoldás, főleg, hogy javítási lehetőséget is dobál a játék, mert igen költséges tud lenni. Ha nem teljes értékű az autónk, akkor sokkal rosszabb helyzetben indulunk a következő versenynek. Ha sok életet vesztünk, se túl előnyös, mert akkor meg a fejlesztésre nem tudunk eleget fordítani, amit meg nem árt.

death rally 02

A játék angol nyelvű wikipédia oldalán megerősítést nyert bennem, hogy nem véletlen a hasonlóság egyes játékban szereplő autók és az utakon futó modellek között. Ezek és a játékban látottak alapján találkoztam pár új járgánnyal is. Ezeken a garázsban látszódik igazán, hogy szépen kidolgozottak a játékhoz képest és szerencsénkre több festésből is válogathatunk, hogy egyedibb legyen az autónk. Maga a játék jó kis időtöltést tud nyújtani unalmas perceinkben, de nem hiszem, hogy bárkit hosszú órákra le tud kötni. Nyilván, akinek az eredeti bejött, az ki fogja próbálni ezt is és bizonyára nem fog csalódni benne.

A játék menete folyamán egyre több alkatrészt kapunk több autóhoz és fegyverhez. A hagyományos játékmenetben időről időre új pályákat kapunk, illetve sikereinktől függően növelhetjük hírnevünket. A magam részéről az a játékos vagyok, akit nem tudott úgy lekötni, így nem jutottam, csak a 8 százalékáig a játéknak, így nem tudom, hogy nagyobb szint esetén mire számíthatunk.

death rally 03

Szerencsére a mostanság megszokott módon már a PC-n túl minden Androidos, vagy iOS-t használó kütyünkre felrakhatjuk. Vettem a fáradtságot és kipróbáltam telefonomon is. Amivel rosszabb volt, az az, hogy nem jelezte az életemet, hogy milyen szinten áll, illetve a nitrot is azonnal aktiválta, amint felvettem. Nekem az irányítás eleinte furcsának bizonyult, de soha nem játszottam még sem így sem gamepadon autós játékkal. Sajnos emiatt mindig az utolsó helyeken szenvedtem. A játék telefonon is nagyon szép és talán a menürendszere még jobban átláthatóbb is a PC-s kiadással szemben.

Mindenkinek tudom ajánlani, aki korábban játszott az eredetivel vagy csak kis unaloműzőt keres. Ti milyen eszközön próbáltátok, próbálnátok ki?

Sziasztok! Lassan több, mint 10 éve az online sportok űzője és támogatója vagyok. Hol játékosként, hol menedzserként, hol szervezőként, de igyekeztem mindig valami újat és jobbat hozni a hazai esportba. Névtelenségemet a néha fájdalmas, de tárgyilagos megjegyzéseim és véleményem miatt választottam. Ha a célom sikerül elérnem, akkor erről is lehull a lepel.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply