Első ránézésre… „DayZ” standalone…

DAYZ_Logo_2

A DayZ már megvásárolható steam-en “korai hozzáféréssel”. És ezt ne hagyjuk figyelmen kívül.

Az ember azt hinne, hogy végre élvezhet egy jó kis zombis játékot, de téved! A játék vásárlás után figyelmeztet, hogy ne vedd meg a játékot, csak ha részese akarsz lenni a játék tesztelésének. Ilyenkor merül fel benned a kérdés… „akkor ez most tesztelés?” A válasz igen. A játék fejlesztői azt nyilatkozták, hogy aki játszani szeretne, az NE vegye meg a játékot, hanem olvassa a híreket, nézzen streamet, gameplayeket és várja meg azt a 3-6 hónapot, amíg kész lesz a játék.

dayz-zseblámpa

Ennek hallatán újabb kérdés merülhet fel benned „akkor miért nem closed beta-ban van a játék?” A válasz elég egyszerű… A pénz. Itt is mint bárhol máshol a játék iparban a pénz diktál, ahogy azt megszoktuk siettetik a steamre jutást és az ebből származó bevételből finanszírozzák a játék fejlesztését.

Én egy kicsit becsapottnak, csalódottnak érzem magam, de ez van. A játék jelenlegi állapota hihetetlenül rossz, amikor elindítottam, hogy játsszak vele „Out of range” üzenetet kaptam. Nagyjából fél óra küszködés után sikerült megoldanom a problémát! Nekiláttam a játszani. Felmentem egy szerverre és sötétség fogadott. Nem tudom, hogy ez miért van, de mintha nem lenne elhelyezve fényforrás a pályán, de üsse kavics, nagy nehezen előalkottam egy zseblámpát a kezembe, és elindultam.

dayz-ház

 

Átkutattam egy várost, aztán a másodikat és, úgy a harmadiknál kezdett felmerülni bennem a gondolat… „nincsenek itemek, se zombik?” Hát igen elsőre ez volt a helyzet… Ez a játék, a szó többszörös értelmében fejlesztés alatt áll… De mint később kiderült ezek a játék befejezetlenségére utaló hibák korántsem a fejlesztők hibái, hanem hibás szerverbeállítások. Ma szervert váltottam, hátha az első karakter spawnal volt a probléma, mint kiderült jól gondoltam! A játék mégiscsak tartalmaz lootokat, és zombikat is. A zombik eléggé bugosak ugyan, de így már sokkal élvezhetőbb volt a játék, csak a kezdőknek nagyon nehéz belerázódni. Mint kiderült a játék mögött hatalmas realitás elvek működnek, az imént láttam egy videót, melyben több mint 20 percig a játékbeli étkezésről volt szó. (Minden tisztelet Cortez-nek a játékba ölt hosszú órák miatt, ami az előzetes megírásához kellett.)

Srácok! Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de engem nagyon megfogott ez a játék. Már alig várom, hogy kipróbálhassam a kész verziót, sok sikert a fejlesztőknek!

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply