Crytek – “Nincs ok az aggodalomra”

Next-Gen-Consoles-Cannot-Match-PC-Power-Says-Crytek-2.0_cinema_640.0

A Crytek vezérigazgatója, Cevat Yerli állítása szerint a világon semmi gond nincs a céggel, érthetetlenül áll a dolgozók vádjai és hisztériája előtt.

A hetek óta zajló anyagi és beosztási problémákra(késő fizetések, magas pozíciújú emberek felmondása) eddig leginkább csak a sajtó reagált, szokásos módon. Amint a sajtó is belefolyt az ügybe, egyből kiadták a fizetéseket is, illetve kiderült egy-két projekt áthelyezése, halasztása is. Most viszont, a cég vezérigazgatója szólalt meg az ügyben. Cevat Yerli váltig állítja, hogy a céggel az ég egy’ adta világon semmi gond nincs, illetve az alkalmazottak problémázásán is meglepődött.

BoPYrtDIQAERu41-640x360

Mindenre volt természetesen magyarázata. A fizetések késéseire csupán a free-to-play modellre való áttérés volt a válasz, semmilyen anyagi gonddal nem áll szembe a cég. Sőt még meg is jegyezte magának, hogy sok dolgozó “nagyon türelmetlen volt”, és “a legkisebb csúszások miatt is felkapta a vizet”.

FWVDF

“Nagyon meglepett, hogy az a szándékunk, hogy összetartsuk a céget ennyire felkavart néhányakat, de megértem a helyzetet. Vannak, akiknek minden egyes fillér számít, ezek az emberek pedig néha nagyon nagy nyomás alá kerülnek. Próbáltunk egyenként is segíteni, pl. ha valaki úgy érzi, hogy bajban van, akkor nyugodtan beszélhet közvetlenül velünk. Mi megpróbálunk mindent megoldani, de nem tudunk mindenkinek egyszerre segíteni.”

Warface_THUMB

A CEO állítása szerint a Crytek UK a csődhöz közel sem áll, pénzügyi veszély nem fenyegeti, sőt a különleges szerződésük alapján még bővíteni is tudnának. “Ez most egy optimizációs szakasz, amire stratégiai oldalról van szükség. Jelenleg rövidtávon arra kell fókuszálnunk, hogy sikeresen elindulhasson a Warface, az Arena of Fate és a Hunt. Ezek nem pénzügyi, hanem stratégiai döntések voltak, nem kellett eladnunk a Homefrontot vagy az angol stúdiónkat.”

Yerli válasza kifejezetten nyugodtnak mondható, akkor vajon miért kapták így fel a vizet a dolgozók?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply