Areal – Jön a S.T.A.L.K.E.R. utódja

areal1

Az eredeti S.T.A.L.K.E.R. és a Metro: Last Light fejlesztőiből összeállt West Games bejelentette az Arealt.

A játék történetét egy könyv ihlette meg: Sergey Taramshev azonos című regényén alapul, aki természetesen maga is részt vesz a játék fejlesztésében. Aki nem ismerné a művet, azoknak eláruljuk, hogy egy meteorit becsapódása utáni világba kalauzol minket a könyv, így maga a játék is, a környezet egy poszt-apokaliptikus világ.

areal2

A fejlesztők elárulták, hogy egy teljesen nyílt világot szeretnének elénk tárni, így azt már tudjuk, hogy egy open-world játékról beszélünk, s mind látványban és történetben sem mindennapit szánnak nekünk. A játékot RPG elemekkel igyekeznek fűszerezni, lesznek olyan fegyverek, illetve felszerelések, melyeket teljesen személyre is szabhatunk. Akiknek még ez sem lenne elég: Arealban lesznek járművek is, melyek roncsolódnak, és a benzint is csak nehézségek árán tudjuk beszerezni hozzájuk.

areal3

A legérdekesebb, hogy a játék rendelkezik egy úgynevezett X-Life rendszerrel, ami magát az életet szimulálja, és a cselekedeteinket figyelembe véve alkalmazkodik, így jellemző lesz a váratlan helyzet, és a változatos harc.

A játék megjelenése 2015. szeptemberében várható, s a fejlesztését mi magunk is támogatni tudjuk. A teljes projecthez 50.000 $-ra van szükség, s a felajánlásokat a Kickstarteren keresztül várják.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply