19-millió dolláros kártérítést kell fizetnie a Google-nek

google

A Kereskedelmi Bizottság 19 milliós kártérítésre kötelezte a Google-t a mikrotranzakciók miatt.

Már elég sokan játszanak az okostelefonokon mivel már elég jó játékok készülnek, és készülhetnek hála a telefon konfigoknak és bizony a legtöbb ember belefut az olyan játékokba, amikben valamilyen extra tartalmakért mikrotranzakciókal tudunk fizetni. Ami a játék készítőknek egy nagyon jó pénzszerzési lehetőség, de A Googlet megbüntették emiatt.

Pár napja a Federal Trade Commission (a Kereskedelmi Bizottság) arra kötelezte a Google-t hogy több mint 19 millió dollárt fizessen vissza az olyan felhasználóknak, akik kiskorúak miatt „véletlenségből ” tettek szert egy kicsit magasabb számlára. Az FTC azt mondta, hogy ez azért a Google hibája mivel semmilyen hitelesítést nem kért a felhasználótól, így az ember a gyermekein keresztül fizetett azokért a „varázs kövekért” amiket valójában a felhasználó nem igazán szeretett volna megvenni.

google-play_5

Elvileg a 2012-es évtől kezdve ez már nem így van, de a google még így sem tudta megmondani, hogy egyes tranzakciók pontosan hány dollárról szóltak. És még azt nem is néztünk, hogy a rendszer, ha az elmúlt 30 percben történt valami tranzakció, akkor a következő vásárlást automatikusan engedélyezi.

„Mostanság sok család életében részt vesznek az okostelefonok és tabletek. Mivel sokan használják, ezeket az eszközöket emlékeztetjük a vállalatokat, hogy a régi fogyasztóvédelmi törvények ugyanúgy érvényesek, és nem terhelhetik a fogyasztókat nem engedélyezett összegekkel.”

A Google bejelentette, hogy kifizeti a kárt és a rendszerüket is javítsák.

Nektek mi a véleményetek erről?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply